Even voorstellen - MR De Brakken

Ook De Brakken heeft een medezeggenschapsraad, bestaande uit ouders en leerkrachten. Als MR bouwen we een brug tussen het schoolbestuur en jullie, alle ouders van de kinderen op De Brakken. We denken na over alles wat met het beleid van de school te maken heeft. Denk dan aan de onderwijskundige doelstellingen van de school, veiligheid, gezondheid en welzijn, etc. Als MR hebben we het recht om al dan niet met beleid of een maatregel in te stemmen of daar advies over uit te brengen. Ook kunnen we zelf altijd punten voorleggen aan het schoolbestuur. Dit doen we heel graag, en het allerliefst gevoed door wat we van jou horen. We horen het graag van je als je vragen of opmerkingen hebt over het reilen en zeilen op school. Dus, zit je ergens mee, vraag je je iets af, stap vooral op ons af op het schoolplein of stuur ons een mail via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

De MR denkt met je mee! 

 

In de MR zitten: 

 

Namens de ouders:

  • Johan van Zuijlen, vader van Robin (groep 7), Jesse (groep 7) en Isa (groep 3) (voorzitter)
  • Petra Manniën, moede van Lieke (groep 8) en Sterre (groep 5) (penningmeester)
  • Renske van Enschot, moeder van Tom (groep 5) en Matthijs (groep 5)
  • Maud Bakx, moeder van Kes (groep 3)
  • Wideke Avontuur, moeder van Tijn (groep 6) en Elke (groep 3)

 

Namens de leraren: 

  • Kim van Kleef, juf van groep 5b
  • Joost Brouwers, meester van groep 7b
  • Kees van Hamont, meester van groep 6b
  • Thieu van Vugt, Even Anders Groep
  • Martijn Schrauwen, zorgteam groep 3-8

 

MR De Brakken

 
 
Namens de ouders:


Johan van Zuijlen

Vader van Robin (6b),Jesse (6a) en Isa (2b). Ik ben getrouwd met Sandera, die net als ik, vroeger ook op de Brakken heeft gezeten. In het ‘dagelijkse’ leven werk ik bij de Regionale Brandweer van Midden en West Brabant als adviseur planvorming, coördinator Brandonderzoek en Officier van Dienst. Sinds 2013 zit ik in de MR en sinds de zomer van 2015 als voorzitter. Ik vind het belangrijk dat de ouders mee kunnen denken over het schoolbeleid om samen te kunnen waken over de kwaliteit van het onderwijs en het welzijn van zowel de leerlingen als de leerkrachten.  Als er bij jullie vragen leven of zaken zijn die jullie graag via de MR onder de aandacht willen brengen nodig ik jullie van harte uit dit aan ons kenbaar te maken.

 

               

 

 

Renske van Enschot

Mijn kinderen Tom en Matthijs zitten in respectievelijk groep 4b en 4a. Ik ben getrouwd met Robert, die vroeger ook op de Brakken heeft gezeten. Zelf ben ik opgegroeid in Zwolle. In het ‘normale’ leven werk ik als universitair docent aan Tilburg University bij de afdeling Communicatie- en Informatiewetenschappen. Sinds de zomer van 2014 zit ik in de MR om namens jullie mee te kunnen denken over het schoolbeleid en samen te waken over de kwaliteit van het onderwijs en het welzijn van de leerlingen en leerkrachten. 

 

Ik ben Petra Manniën. Ik heb 2 kinderen op de Brakken, Lieke zit in groep 7a en Sterre in groep 4b. Ik zit sinds 2014 bij de MR, waarvoor ik me graag inzet. In het dagelijks leven werk ik bij kinderopvang O-die Kids waar ik ook te maken heb met beleid en regelgeving. Heb je vragen, spreek me vooral aan op de speelplaats.

 

Ik ben Maud Bakx en moeder van 2 vrolijke meiden: Kess en Maxe. Kess zit in groep 2B. Maxe is 3 jaar dus moet nog even wachten voordat ze naar de Brakken mag. Na jaren in de kinderopvang te hebben gewerkt ben ik sinds kort werkzaam als coördinator Cultuurplaats en Brede school.  

Sinds juni 2015 ben ik lid van de MR. Ik vind het erg waardevol dat we als ouders op deze manier mee kunnen denken over het schoolbeleid en samen kunnen zorgen voor een fijn leerklimaat voor alle kinderen van de Brakken.

 

 

 

Wideke Avontuur

Mijn naam is Wideke Avontuur. Ik ben getrouwd met Thieu en de moeder van Tijn en Elke. Ik werk als praktijkopleider bij Volckaert. Leren van en met elkaar vind ik heel belangrijk.

Nu ik De Brakken wat beter ken, vond ik het tijd om in de MR plaats te nemen. Ik zit met veel enthousiasme in de MR om mee te kunnen beslissen over onderwerpen die onze kinderen aangaan.

Ik wil me inzetten om vooral het kind centraal te zetten. De communicatie over je kind met docent en ouder is voor mij zeer belangrijk. Als ouder en docent heb je samen een rol in hoe het met je kind op school gaat, zodat hij / zij zich kan ontwikkelen in een veilige en prettige leeromgeving.

Heb je onderwerpen waar je als ouder graag aandacht voor wilt hebben binnen het onderwijs, kom dan gerust naar me toe.

Namens de leraren:

 

Mijn naam is Joost Brouwers. Ik ben getrouwd en heb twee volwassen dochters en ben sinds  1979 werkzaam in het onderwijs. Vanaf 1981 werkzaam op De Brakken. Op dit moment  sta ik in groep 7 , maar heb ook  groep 4,5,6 gehad  en twee keer een combinatiegroep  namelijk  4/5 en 6/7.

 

Waarom ik lid ben van de MR?

In de MR worden schoolontwikkelingen besproken. Samen met ouders bespreken we het beleid. Het is belangrijk om samen met ouders mee te denken over de richting waarin onze school wil gaan. Op deze manier wordt de kwaliteit van ons onderwijs kritisch bekeken en verbeterd.

 

 

Mijn naam is Thieu van Vugt, leerkrachtondersteuner op KBS de Brakken.

Inmiddels zit ik zo’n veertig jaar in het onderwijs en nog steeds blijft elke dag een uitdaging.

Al vele jaren heb ik zowel zitting in de Medezeggenschapsraad als in de Gemeenschappelijke Medezeggenschapsraad (alle scholen binnen de Stichting Nuwelijn).

Ik hoop nog een aantal jaren te mogen genieten van de Brakken-familie….een warm nest!

 

 

Mijn naam is Martijn Schrauwen en ik ben al ruim 14 jaar werkzaam als Intern Begeleider op KBS de Brakken. Naast het regelen van de juiste zorg voor de leerlingen van groep 5 t/m 8 ben ik ook voorzitter van het zorgteam en lid van het management team (MT) en de Medezeggenschapsraad (MR). Door deze combinatie kan ik ervoor zorgen dat de juiste zorg zowel beleidsmatig als praktisch goed uitgevoerd kan worden op de Brakken.

 

 

Kees van Hamont

Geboren in Tilburg, afgestudeerd aan de Pedagogische Academie in 1980 en daarna in militaire dienst. Sinds 1981 ben ik werkzaam bij de Pius X school; na 1985 De Brakken.

Ik ben getrouwd met Rianne, ook werkzaam in het basisonderwijs en we hebben twee kinderen Eline (23) en Bas (19). In 1989 zijn we in Rijen gaan wonen.

Ik heb altijd met veel plezier lesgegeven en mag momenteel naast een lesgevende taak ook als stagecoach studenten begeleiden (PABO-opleiding leerkracht, Fontys opleiding Pedagogiek, ROC-opleiding onderwijsassistent).

 

 

Ik ben Kim van Kleef.

Na mijn afstuderen aan de Pabo in 2002 ben ik met veel plezier op De Brakken gaan werken. Wat mij aansprak was het fijne team, de prettige werksfeer en het willen verbeteren van de kwaliteit van het onderwijs. Dit is al mijn ‘Brakkenjaren’ niet veranderd.

Inmiddels geef ik al een aantal jaren les in groep 6. Hiernaast mag ik op dinsdagmiddag ook de Rots & Water-training (fysiek sociaal-emotionele weerbaarheidstraining) geven. Ik vind het fijn dat ik kinderen op deze manier extra kan helpen.

 

Sinds 2014 ben ik lid van de MR omdat ik het belangrijk vind om sámen met ouders te praten over ontwikkelingen op school, het schoolbeleid en de kwaliteit van ons onderwijs.

Samen bereik je meer!

 

Subcategorieën